Nieuwe serie concerten 2019-2020: VROUWEN

Met trots presenteren we het thema voor onze nieuwe serie verhalende concerten aan: VROUWEN.

In vijf verhalende concerten worden vrouwen in alle opzichten in het zonnetje gezet. En niet alleen in de Laurenskerk Rotterdam. Op zondag 22 september 2019 spelen wij kamermuziek ter ere van Clara Schumann in de Fenix Music Factory.

shopping_cartKaarten

 

VROUWEN

Voor deze serie gaan we weer nieuwe samenwerkingen aan. Drie Vlaamse vertellers – Corinne Heyrman, Kristin Van Der Voort en Elena Peeters – schrijven een tekst speciaal binnen het thema. In het concert op 16 oktober soleert Marieke Blankestijn, violist en concertmeester bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij speelt o.a. het Vioolconcert in a en samen met onze Marie-José Schrijner het Concert voor twee violen van Bach. Mezzosopraan Veerle Sanders kruipt op 22 september in de huid van de talentvolle componiste en pianiste Clara Schumann en in november van de beeldschone kunstliefhebster Lucrezia Borgia. Solo fluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Joséphine Olech verbeeld al het schone van de vrouw in Mona Lisa en tot slot wordt Maria bezongen in het laatste concert in januari samen met de Laurenscantorij.

Download hier de serieflyer >

Agenda 2019 – 2020

Clara Schumann

Een verhalend kamermuziekprogramma over Clara Schumann.

Zondag 22 september 2019
16:00 – 17:15 uur
Fenix Music Factory

Domestica Rotterdam: Laurens van Vliet (viool), Veronika Lenartova (altviool), Eelco Beinema (cello en tekst), Jan Willem Nelleke (piano)
Zang en vertelling: Veerle Sanders (mezzosopraan).
Muziek van o.a. Robert en Clara Schumann, Brahms.

 

Tweehonderd jaar na haar geboorte op 13 september 1819 brengt Domestica Rotterdam in kleine bezetting (pianokwartet) samen met mezzosopraan en verteller Veerle Sanders een ode aan de componiste en concertpianiste Clara Schumann.

 

!

Dit concert vindt plaats in de Fenix Music Factory.

Fenix2 loods, eerste verdieping boven de FenixFoodFactory, Veerlaan 21-J, 3072 AN  Rotterdam-Katendrecht. Ingang aan de Deliplein-zijde, deur links naast de FenixFoodFactory.

De locatie is alleen te bereiken via een trap naar de eerste verdieping. Er is geen lift aanwezig. Mocht u hier vragen over hebben of om deze reden dit concert niet in uw abonnement willen, neem dan contact met ons op via info@domesticarotterdam.nl.

!

 

Anna Magdalena Bach

De getalenteerde vrouw, die haar carrière en naamsbekendheid opgeeft voor haar man.

Woensdag 16 oktober 2019
20:30 – 21:45 uur
Laurenskerk

Domestica Rotterdam
Tekst, vertelling en regie: Corinne Heyrman
Solist: Marieke Blankestijn (viool)
Muziek van o.a. Bach, Buxtehude, Goebaidoelina, Pachelbel en Sweelinck
Compositieopdracht Codarts: Natalia Chareckaja

 

Anna Magdalena Wilcke was professioneel zangeres, maar gaf haar loopbaan op voor Johann Sebastian Bach. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van zijn oeuvre. Zij was zijn muze, hij componeerde voor haar, zij kopieerde voor hem. Is de nalatenschap van Johann Sebastian dankzij haar ondersteuning zo groots geworden?

 

 

Lucrezia Borgia

De beeldschone vrouw, die wordt uitgehuwelijkt door haar vader om politieke macht te verwerven.

Woensdag 6 november 2019
20:30 – 21:45 uur
Laurenskerk

Domestica Rotterdam
Tekst, vertelling en regie: Kristin Van Der Voort
Solist: Veerle Sanders (mezzosopraan)
Muziek van o.a. Gesualdo, Barbara Strozzi, Josquin des Prez, Händel
Compositieopdracht Codarts: Nadia Marak

 

Mezzosopraan Veerle Sanders kruipt samen met verteller Kristin Van Der Voort in de huid van de beeldschone Lucrezia Borgia. Lucrezia maakte van het hof van Ferrara hét kunstcentrum van haar tijd en ontpopte zich tot een ware femme fatale.

 

 

Mona Lisa

Het mysterie van deze vrouw

Woensdag 11 december 2019
20:30 – 21:45 uur
Laurenskerk

Domestica Rotterdam
Tekst, vertelling en regie: Elena Peeters
Solist: Joséphine Olech (fluit)
Muziek van o.a. Jacquet de la Guerre, Lully, Blavet, Corelli, Debussy en Gluck
Compositieopdracht Codarts: Marianthie Makropoulou

 

We duiken in het mysterie van Mona Lisa. Waarom schilderde Leonardo da Vinci de Mona Lisa op deze wijze? Fluitiste Joséphine Olech en Elena Peeters vertellen het verhaal van dit meesterwerk en de mannelijke schepper: Leonardo da Vinci, die 500 jaar geleden in Amboise zijn laatste adem uitblies.

 

 

Maria

Inspiratiebron voor de kunst

Woensdag 29 januari 2020
20:30 – 21:45 uur
Laurenskerk

Domestica Rotterdam & Laurenscantorij
Tekst, vertelling en regie: Kristin Van Der Voort

 

De Heilige Maagd Maria inspireerde tot talloze kunstuitingen. Geen vrouw is zo vaak bezongen als zij. Wat is haar betekenis als meest aanbeden Heilige vrouw? Laat u verrassen en inspireren door de muziek voor Maria.