Serie Geloof, Hoop en Liefde van startMet drie verhalende concerten vieren wij 50 jaar wederopbouw van de Laurenskerk Rotterdam. Het eerste concert vond plaats op 10 oktober en het tweede staat gepland op woensdag 14 november.

In Geloof, Hoop en Liefde nemen Domestica Rotterdam en verteller Kaat Haest het publiek mee in drie muzikale verhalen over de drijfveren van de mens. Van oude Italiaanse componisten tot Rotterdammers vandaag. Is de Laurenskerk – na 50 jaar wederopbouw – nog altijd een symbool van geloof, hoop en liefde?

 

Geloof
Woensdag 10 oktober vond het eerste deel ‘Geloof’ plaats. Samen met sopraan Nikki Treurniet werd muziek uitgevoerd van de Italiaanse componisten Malvezzi, Corteccia en Lotti verbonden aan de San Lorenzo in Florence. Daarnaast zong Nikki Monteverdi’s Pianto della Madonna, bewerkt door onze klavecinist Jan Willem Nelleke, en Salve Regina van Vivaldi. Kaat Haest nam het publiek in haar verhaal mee de bergen in. Samen met de broers Petrarca beklommen we de Mont Ventoux. Fragmenten waren te horen van toeristen en Rotterdammers over het geloof, hun ervaringen met de Laurenskerk, en Nikki vertelde over haar wandeling naar Santiago de Compostella.

Download hier het concertprogramma. Hieronder een impressie door fotograaf Hélène van Domburg.

 

14 november deel 2: Hoop

In het tweede deel ‘Hoop’ is Italië het beloofde land van de barokmuziek, maar ook het land waar vluchtelingen hun hoop op vestigen. Hoop doet leven, geeft energie en drijft ons vooruit. Ook in barre tijden. Kaat Haest gaat in dit verhalende concert op zoek naar drijfveren. Domestica Rotterdam speelt samen met de jonge celliste Lola Jurakic, winnares van de Domestica Prijs op het Prinses Christina Concours 2018. Codartsstudent Simo van de Vosse schreef speciaal voor ons ensemble een nieuwe compositie ‘De Ontsnapping’, hetgeen in première gaat tijdens dit concert.

Koop online kaarten >