Muziek en emoties – Domestica op Wavelength Festival Leiden

Op WAVELENGTH, het festival voor muziek en wetenschap op het Leiden Bio Science Park, presenteert Domestica Rotterdam samen met sopraan Nikki Treurniet en onderzoeker Rebecca Schaefer een verhalend concert over muziek en emoties.

Rebecca Schaefer doet al jaren onderzoek naar het effect van muziek op onze emoties. Ze vertelt hoe men vroeger dacht over de effecten van muziek en toont de laatste inzichten. Barokke en nieuwe muziek staan op het menu om de theorieën direct uit te testen op het publiek. Moet jij bij de uitvoering door Domestica Rotterdam een traantje wegpinken?

 

Zaterdag 6 oktober 21:30 -22:45
Faculteit Sociale Wetenschappen Universiteit Leiden (Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden)
Kaarten € 12,-
Meer informatie en kaartverkoop via de festivalwebsite >

 

Programma
Vivaldi – Salve Regina
Monteverdi – Pianto della Madonna
Monteverdi – Si dolce e’l tormento
Berio – Les mots sont
Galli – Sonate nr. 5
Kurtag – Signs, Games & Messages
Händel – Triosonate