Geloof, Hoop en Liefde – nieuwe serie in de Laurenskerk 2018-2019

Voor het tiende jaar op rij verzorgt Domestica Rotterdam een concertserie in de Laurenskerk. Het behalen van deze mijlpaal valt samen met nog een jubileum: de viering van 50 jaar wederopbouw in de Laurenskerk. In drie concerten op 10 oktober, 14 november 2018 en 16 januari 2019 vertelt Domestica Rotterdam, samen met woordkunstenaar Kaat Haest, door middel van muziek en tekst een verhaal over de Laurenskerk en de drijfveren van Rotterdammers rondom de thema’s Geloof, Hoop en Liefde.

 

Kaat Haest duikt voor deze concertserie in de geschiedenis van de Laurenskerk en gaat interviews afnemen met Rotterdammers die zich rond de kerk bewegen. Wat waren de drijfveren van de wederopbouwers en wat drijft de huidige Rotterdamse bevolking? Wat betekent Geloof, Hoop en Liefde voor hen? De verhalen uit heden en verleden worden door Kaat samengebracht tot één vertelling rondom het concertthema. Dit verhaal verbindt zij vervolgens met informatie over de uitgevoerde muziek.

 

Het concertrepertoire wordt een variabele mix van muziek uit renaissance, barok en vandaag de dag. De muziekkeuze is geïnspireerd op de muziekcultuur rondom de Sint-Laurensbasiliek in Florence, de parochiekerk van de familie De’ Medici – een vooraanstaande Italiaanse familie die veel betekend heeft voor de kunsten. Drie (jonge) talenten zullen soleren: Sopraan Nikki Treurniet, Blokfluitist Thomas Triesschijn en celliste Lola Jurakic, winnaar van de Domestica Prijs op het Prinses Christina Concours 2018. Drie compositiestudenten van Codarts schrijven daarnaast nieuwe muziek voor de concerten.

 

Het resultaat van bovenstaande ingrediënten zijn drie geënsceneerde concerten over Geloof, Hoop en Liefde. Ieder concert duurt maximaal vijf kwartier en vormt één spanningsboog, waarin muziek en tekst samenkomen.

 

Data

10 oktober 2018 – 20:30

14 november 2018 – 20:30

16 januari 2019 – 20:30

 

Locatie

Laurenskerk Rotterdam

 

Kaartverkoop

Kaarten zijn aan het einde van de zomer verkrijgbaar via onze webshop.

 

Kaat Haest met Domestica-violist Laurens van Vliet tijdens een repetitie voor het concert VRIENDEN op 20 september 2017

(foto Hélène van Domburg)