Geloof, Hoop en Liefde – drie verhalende concerten in de Laurenskerk 2018-2019Voor het tiende jaar op rij verzorgt Domestica Rotterdam een concertserie in de Laurenskerk. Het behalen van deze mijlpaal valt samen met nog een jubileum: de viering van 50 jaar wederopbouw in de Laurenskerk. In drie concerten op 10 oktober, 14 november 2018 en 16 januari 2019 vertelt Domestica Rotterdam samen met verteller Kaat Haest een verhaal over de Laurenskerk en de drijfveren van Rotterdammers rondom de thema’s Geloof, Hoop en Liefde.

 

Kaat Haest duikt voor deze concertserie in de geschiedenis van de Laurenskerk en heeft interviews afgenomen met Rotterdammers die zich rond de kerk bewegen. Is de Laurenskerk – na 50 jaar wederopbouw – vandaag nog steeds een symbool van geloof, hoop en liefde?

 

Een rode lijn in het repertoire zijn de Italiaanse componisten die voor de Sint Laurenskerk in Florence (de San Lorenzo) componeerden. Ook Monteverdi en Berio staan op het programma. Studenten aan Codarts componeren voor ieder concert een nieuw stuk. Drie (jonge) talenten zullen soleren: sopraan Nikki Treurniet, blokfluitist Thomas Triesschijn en celliste Lola Jurakic, winnaar van de Domestica Prijs op het Prinses Christina Concours 2018.

 

Elk concert zoomt in op één thema en krijgt een andere opstelling en invulling. Geloof nodigt uit om een orgel en zang te betrekken, Hoop geeft energie, genereert beweging en verandering, Liefde verleidt het publiek om in twee tribunes tegenover elkaar plaats te nemen. De concerten kunnen apart bijgewoond worden, maar in zijn geheel krijgt de reeks een extra dimensie doordat de concerten duidelijk verbonden zijn en doorverwijzen naar elkaar. Ieder concert duurt vijf kwartier en vormt één spanningsboog, waarin muziek en tekst samenkomen.

 

Data

10 oktober 2018 – 20:30

14 november 2018 – 20:30

16 januari 2019 – 20:30

 

Locatie

Laurenskerk Rotterdam

 

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar via onze webshop.

€ 17,50 reguliere prijs

€ 9,- korting voor CJP / student / tot 18 jaar

€ 45,- abonnement voor drie concerten

 

Kaat Haest met Domestica-violist Laurens van Vliet tijdens een repetitie voor het concert VRIENDEN op 20 september 2017

(foto Hélène van Domburg)