De achterblijvers – een groot succes

‘Het collage is goed doordacht en uitstekend opgebouwd: je kunt je na het concert amper nog voorstellen dat deze muziek oorspronkelijk in een geheel andere context thuishoorde.’ aldus Laura Roling van de Theaterkrant die vijf sterren gaf voor De achterblijvers. (Lees hier de volledige recensie)

Op 23 mei tijdens Operadagen Rotterdam presenteerde Domestica Rotterdam De achterblijvers – een verhaal over de helden die thuis achterblijven in tijden van oorlog. In regie van Elsina Jansen werd muziek van Händel, Monteverdi en Purcell tot een nieuwe mini-opera gesmeed. Bariton Henk Neven en mezzosopraan Marjolein Niels zongen de solo’s en speelden de verschillende personages van soldaat, naar echtgenote, tot moeder en geliefde. De lichttechniek was in handen van Paul van Laak.

 

Foto’s door Hélène van Domburg, video door Evert Sevenhuijsen.