De achterblijvers – concert 23 mei – Operadagen Rotterdam

Op woensdag 23 mei om 20:30 uur wordt in de Laurenskerk tijdens muziektheaterfestival Operadagen Rotterdam De achterblijvers uitgevoerd. Een mini-opera met mezzosopraan Marjolein Niels en bariton Henk Neven over de heldenmoed van mensen die achterblijven in tijden van oorlog.

Een man vertrekt van huis, laat zijn vrouw en kind achter om te vechten in de oorlog. Dit thema vinden we terug in de mythologie, de wereldliteratuur en in diverse opera’s. Of en hoe hij terugkeert is onzeker, maar ook hoe zij haar leven verder moet leven is ongewis. Het zijn niet altijd degenen op het slagveld die de held zijn, soms zijn het juist de achterblijvers die heldenmoed nodig hebben. Hun stem is minder vaak bezongen. Wat zijn hun stemmen eigenlijk? Domestica Rotterdam gaat samen met Marjolein Niels en Henk Neven op reis. Vertrekkend vanuit muziek van Händel via Purcell terug naar Monteverdi. Het muzikale verhaal wordt ondersteund door tekstfragmenten uit alle tijden en plaatsen.

Tickets zijn verkrijgbaar via Operadagen Rotterdam én in onze webshop >