Vrienden – Concert 1 november 2017

Op woensdag 1 november is het volgende concert in de serie VRIENDEN. Voor dit geënsceneerde concert schrijft en vertelt Rebekka de Wit een verhaal over de kwetsbaarheid van vriendschap. Het is het verhaal van een beginnende vriendschap en meandert langs de vragen hoeveel je voor een vriendschap moet opofferen, of je uit elkaar groeien kunt tegenhouden en of de oude Grieken gelijk hadden: of vriendschap inderdaad de hoogste vorm van liefde is.

Speciale gastoptredens zijn er van Anja van der Maten op de oboe d’amore en Anuschka Pedano op altviool. Aanstormend talent Anuschka won dit jaar de Prinses Christina Concours Domestica Prijs en zal daarom met ons meespelen. Met muziek van o.a. Telemann, Bach, Schein en wederom een nieuwe compositie van Hans Koolmees en een lichtontwerp van Paul van Laak.

Woensdag 1 november 20:30 uur, Laurenskerk Rotterdam
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

 

Rebekka de Wit

Rebekka de Wit studeerde woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze is schrijver en theatermaker.
In het theater werkte ze voor de t h e a t e r m a k e r, deTijd, deSingel, Behoud de Begeerte en schrijft ze nu i.s.m. Willem de Wolf (cie. De Koe) een stuk voor het staatstheater van Mainz en vormt samen met Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis de artistieke kern van theatergezelschap de Nwe Tijd.
Ze schrijft voor de Correspondent, Oogst en RektoVerso. Haar debuutroman We komen nog één wonder tekort werd gepubliceerd in september 2015 bij AtlasContact en stond op de longlist voor de ANV debutantenprijs.

foto (c) Alexander Daems

 

Download hier het programmaboek.