Vrienden – concert 20 september 2017

Op woensdag 20 september 2017 om 20:30 uur vindt in de Laurenskerk het eerste concert plaats in de vierdelige serie Vrienden. In dit geënsceneerde concert vormen muziek, tekst en licht samen één verhaal over Telemann en vriendschap. Kaarten zijn nu verkrijgbaar in onze webshop.

 

Groene vingers & verre vrienden

“’Muziek is mijn akker en mijn ploeg,’ schrijft de 60-jarige Telemann, ‘maar daarnaast heb ik sinds kort een nieuwe liefde: bloemen en planten.’ En dat hebben zijn internationale vrienden geweten. Per brief werd hen verzocht om exotische planten op te sturen naar Hamburg, waar Telemann tot zijn 86e tuinierde.“

In één spanningsboog vertellen Kaat Haest en Domestica Rotterdam een verhaal over Telemann, groene vingers en verre vriendschappen. Het ensemble speelt muziek van o.a. Telemann, Rameau, Lully, Kurtág en het nieuwe werk ‘You must remember this’ van de Rotterdamse componist Hans Koolmees. Met solo’s van de hoornisten Martin van de Merwe en Wendy Leliveld, een lichtontwerp van Paul van Laak en met medewerking van 8 hoornstudenten van Codarts en het Koninklijk Conservatorium.

 

Over Kaat Haest

Kaat Haest werkt als presentator en interviewer voor verschillende cultuurhuizen, waaronder het Antwerp Symphony Orchestra en de klassieke radiozender Klara. In januari steekt ze telkens de grens over voor het Storioni Festival in Eindhoven. De muziek van Bach is haar met de paplepel ingegeven door haar grootvader. Ze speelde fluit en piano, maar ging uiteindelijk Woordkunst studeren aan het Conservatorium van Antwerpen, gevolgd door een opleiding Wijsbegeerte. Kaat groeide op in Hoogstraten, vlakbij de Nederlandse grens. Ze woont in Antwerpen.

Foto Kaat Haest (c) Alexander Popelier