Vrienden – De nieuwe serie in de Laurenskerk

Aankomend seizoen 2017-2018 presenteert Domestica Rotterdam in de Laurenskerk de concertserie Vrienden. Het ensemble brengt in vier concerten een ode aan bevriende musici, kunstenaars en last but not least het eigen publiek.

Kaarten voor de serie zijn te koop via onze webshop.

Een ode aan Telemann

Op 25 juni 2017 was het precies 250 jaar geleden dat Telemann overleed. Telemann, destijds beroemder dan zijn vriend Johann Sebastian Bach, verdient aandacht. Zijn prachtige muziek zal ieder concert de leidraad vormen. Verwacht daarnaast oude en hedendaagse muziek.

 

Video

Vanuit de Laurenskerk geeft Domestica Rotterdam alvast een Telemann-voorproefje. Klik op onderstaande afbeelding om de video af te spelen.

Printscreen video - met playbutton

 

Samenwerkingen

In de vier concerten komen bevriende solisten musiceren, evenals jonge talenten van het Prinses Christina Concours, Codarts en het Koninklijk Conservatorium. Drie auteurs, Kaat Haest, Rebekka de Wit en Sanneke van Hassel, werpen een eigenzinnige blik op het vriendenthema en vertellen hun verhaal tijdens het concert. Dit alles wordt in vijf kwartier op theatrale wijze uitgelicht door lichtkunstenaar Paul van Laak in het prachtige decor van de Rotterdamse Laurenskerk.

Download hier de flyer van de serie.

 

Domestica Rotterdam bestaat 20 jaar!

Dit jaar beleeft Domestica Rotterdam haar vierde lustrum. Tijdens het Gergiev Festival in 1997 speelde het ensemble haar eerste concert. In december van datzelfde jaar was de akte van oprichting een feit. Twintig jaar later hebben wij veel muzikale hoogtepunten beleefd, waar we met veel trots op terugkijken. Domestica Rotterdam heeft naast vele opera’s, voor groepen kinderen gespeeld en andere kunstvormen in onze theatrale concerten verwelkomd.