Lof & Lust in de Laurens 2016-2017: Sleeping Beauty

Kom binnen, sluit je ogen en luister… Domestica Rotterdam kust de slapende schoonheid wakker van eeuwenoude muziek. In een viertal theatrale concerten staat de luisterervaring van het publiek centraal.

Wat ontroert ons zo in oude muziek? Waardoor worden we geraakt als we luisteren? Welke werelden worden in ons wakker gekust? Waar zijn we eigenlijk als we luisteren?

In de eerste drie concerten van de serie Lof & Lust in de Laurens leidt acteur Benjamin Murck het publiek door het programma met vragen en suggesties. Met bijzondere publieksopstellingen en een verrassend spel met licht en donker wordt het publiek uitgedaagd om verborgen schoonheid te ontdekken in bekende en minder bekende muziekwerken uit middeleeuwen, renaissance en barok.

Het vierde concert zal plaatsvinden tijdens het muziektheaterfestival Operadagen Rotterdam. Op het programma staan de volledige Goldbergvariaties. Actrice José Kuijpers neemt ons mee naar de modderige loopgraven van een zinloze oorlog, waar de stank en het geweld worden geconfronteerd met de absolute schoonheid van Bach. Voorafgaand aan het concert vindt vanaf 20:30 uur een walking dinner plaats met muzikale intermezzi van zangstudenten van Codarts.

 

Praktische informatie
De concerten duren ca. 75 minuten en na afloop is er gelegenheid om met de musici na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

De kaartverkoop loopt via de Laurenskerk. Hier zijn online kaarten te bestellen. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is de Laurenskerk van 11.00-17.00 uur ook telefonische te bereiken op 010-4116494. Reductie geldt voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar, studenten met studentenkaart en CJP.

Voorverkoop online* en aan de kassa:
Abonnement 4 concerten: € 70,-
Reductie-abonnement 4 concerten: € 60,-
Losse kaart: € 20,00 / reductie € 17,50
Extra: walking dinner op 20 mei 2017 € 22,50
* de servicekosten bij online bestellen bedragen eenmalig € 0,75 per transactie en daarna € 0,25 per kaart

Kaartverkoop op de avond zelf:
Abonnement 4 concerten: € 80,-
Reductie-abonnement 4 concerten: € 70 ,-
Losse kaart: € 22,50 / reductie € 20,-
Extra: walking dinner op 20 mei 2017 € 22,50

 

Credits
muzikale leiding Wim Steinmann
muziekbewerking Jan Willem Nelleke
repertoirekeuze Eelco Beinema
lichtontwerp Paul van Laak
tekst & regie Erik-Ward Geerlings
regie ‘Goldberg’ Elsina Jansen
Domestica Rotterdam bestaat uit musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Domestica Rotterdam E-Flyer Sleeping Beauty