Overal klonk muziek – terugblik 30 november

Op woensdag 30 november vond het tweede Sleeping Beauty-concert plaats in de Laurenskerk Rotterdam. Op het programma stonden weer zeer diverse composities, waaronder veel Italiaanse werken van de componisten Landini, Gesualdo, Frescobaldi, Marini, Vivaldi en Berio. In het spel van Domestica Rotterdam werd gebruik gemaakt van de prachtige akoestiek in de kerk. Het ensemble bewoog zich vanuit het koor, tussen, achter en aan de zijkanten van het publiek. Dit leverde een bijzondere luisterervaring op. Acteur Benjamin Murck luisterde aandachtig en deed verschillende suggesties over de schoonheid. Want waarom overvalt de schoonheid ons als we er niet op bedacht zijn?

Het volgende concert zal plaatsvinden op woensdag 5 april om 20.30 uur in de Laurenskerk. Naast muziek van Bach zullen werken van Nederlandse grootmeesters als Sweelinck en Josquin uitgevoerd worden. Aanstormend talent en winnaar van de Prinses Christina Concours Domestica Prijs Hawijch Elders zal een gastoptreden verzorgen.

Foto’s van het Domestica Rotterdam concert op 30 november 2016 (c) Hélène van Domburg