Een intense luisterervaring

Op woensdag 30 november om 20.30 uur in de Laurenskerk speelt Domestica Rotterdam het tweede concert in de serie Lof & Lust in de Laurens: Sleeping Beauty. Het ensemble kust op theatrale wijze de schoonheid wakker van oude en nieuwe muziek.

Het concertprogramma volgt een verrassend parcours heen en weer bewegend tussen de 14e en de 20e eeuw met naast de Rotterdammer Pieter Hellendaal en John Cage vooral veel Italiaanse werken van Landini, Gesualdo, Frescobaldi, Marini, Vivaldi en Berio.

De schoonheid van deze werken geeft zich niet zomaar prijs. Hoe je luistert is daarbij minstens zo belangrijk als wat er precies klinkt. In wederom een bijzondere publieksopstelling in de Laurenskerk speelt het ensemble samen met acteur Benjamin Murck een spel van verschijnen en verdwijnen. Waarom ontsnapt de schoonheid aan onze aandacht, juist wanneer we naar haar verlangen? En waarom overvalt ze ons als we er niet op bedacht zijn? Tijdens het concert levert dit een intense luisterervaring op.

Toegangskaarten zijn hier online te verkrijgen of aan de kassa van de Laurenskerk. Graag tot ziens op woensdag 30 november.

(c) Hélène van Domburg

Foto (c) Hélène van Domburg