Cyclus Vier! is bijna rond

DH001  DH010  DH048  DH012

DH020  DH053  DH065

foto’s door Hélène van Domburg

De cyclus van Lof & Lust in de Laurens: VIER! is bijna rond. Na “de Zomer” in september, “de Herfst” in november en “de Winter” in februari, speelt Domestica Rotterdam het vierde en laatste deel van de cyclus Lof & Lust in de Laurens: VIER! Bij dit concert zijn sopraan Lilian Farahani en de leden van de Rotterdamse Laurenscantorij te gast. De Laurenscantorij viert behalve de Lente ook haar 50-jarig bestaan en wij feliciteren dirigent Wiecher Mandemakers en zijn koor dan ook van harte en wensen de Laurenscantorij nog vele jaren!
Lilian Farahani won in 2009 de Domesticaprijs van het Prinses Christina Concours. Daarna rees haar ster snel en we zijn dan ook trots dat zij ruimte in haar drukke programma heeft gevonden om te soleren in dit laatste concert uit onze cyclus. Lilian Farahani brengt een aantal dramatische aria’s van Händel ten gehore en neemt daarnaast de tekst in de voorstelling voor haar rekening. Domestica violiste Loortje van den Brink is soliste in De Lente van Antonio Vivaldi.

“in de lente nam ik een aanloop naar een nieuw leven – of een ander leven

een leven dat ik ook had gedroomd, op een ander moment”

Het theatrale concert VIER! – De Lente is wederom een combinatie van bekende en minder bekende muziek van onder meer Händel, Bach, Purcell, Weelkes, Monteverdi en uiteraard Vivaldi, opnieuw gecombineerd met een bijzonder verhaal van de hand van Erik-Ward Geerlings over oude en nieuwe liefde en obsessief wantrouwen. Videokunstenaar Huub Laurens maakte ook voor dit laatste concert van de serie een bijzonder videodecor.

Kaarten voor deze laatste voorstelling in deze cyclus bestelt u via de website van de Laurenskerk.

Voor meer informatie over Domestica zie www.domesticarotterdam.nl

voor meer informatie over Lilian Farahani zie www.lilianfarahani.com

voor meer informatie over de Laurenscantorij zie www.laurenscantorij.nl

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en activiteiten? Abonneert u zich dan via de button rechts onderaan de pagina op onze nieuwsbrief die ca. 6 x per jaar verschijnt.

Draagt u het werk van Domestica Rotterdam een warm hart toe en wilt u ons werk steunen? Kijkt u dan hier voor de mogelijkheden.

Domestica werkt graag samen met andere gezelschappen en partners om bijzondere muzikale belevenissen te realiseren. Wilt u met Domestica samenwerken of ons boeken voor een optreden? Neemt u dan contact met ons op.